Viikonloput ovat ihania. Kun mieskin on kotona voin lykätä lapset hänelle ja käpertyä itse sohvannurkkaan tekemään hermoja lepuuttavia juttuja. Ja koska olen edelleen innoissani tästä blogista, niin päivittelen tätä sitten koko ajan.

Sain yhden lahjatyön viimeistelyä vaille valmiiksi. Tosin siinä viimeistelyssä meneekin ainakin pari iltaa, on se sen verran hidasta hommaa. Aloitin itselleni Ziinan Omppuhuivia siitä aiemmin esitellystä mohairista. On se vaan niin ihanaa neuloa! Ja nopeastikin näkyy valmistuvan, ainakin yksi mallikerta tulee nopeasti.  

Taas löytyi valmiita juttuja, olin jo melkein unohtanut ne. Löysin kirpputorilta itselleni heinäkuussa 5 sentillä (kyllä, 5 SENTILLÄ) talvitakin. Se kaipasi seurakseen huivia, joten tein Novitan Hippystä Aurora-huivin. Lisäsin yhden mallikerran, ja siitä tuli sopivan leveä.

159013.jpg

Kävin mummilassa, ja vastaan tuli ainakin 15 vuotta sitten ostamaani lankaa. Siihen aikaan ostin aina 500g lankaa kerralla, se riitti yhteen puseroon (tosin yleensä ne langat jäivät kyllä käyttämättä) ja halvimmat pakkaukset maksoivat alle 40 mk. Olin havitellut itselleni kietaisujakkua jo pitempään, ja nyt pääsivät vanhat langat vihdoinkin käyttöön. Ohje on Suuri Käsityölehden numerosta 2/02 ja lankana Lana Gatto Flog (75% villaa, 16% mohairia ja 9% akryylia). En jaksanut neuloa siihen vyötä, vaan hain kangaskaupasta satiininauhaa ja tein siitä vyön. Ihastuin tässä mallissa noihin pitsihihoihin, ne ovat vaan niin ihanat!

159021.jpg

Saisi siis tulla jo syksyn viileät ilmat tälle mäelle.