Ihan hävettää. Tulen töistä kotiin puoli viiden jälkeen. Lasten hakemisen (jos minä ne siis haen, eikä Isäntä pääse) ja syömisen jälkeen kello on jo helposti puoli kuusi. Mimmi ja Kimuli menevät nukkumaan jo puoli kahdeksan maissa ja minäkin tuppaan nukahtamaan jo ennen yhdeksää sohvalle. Aikaiset aamuherätykset vaativat veronsa. Kotityöt ovat jääneet vähän retuperälle, mutta niin myös käsityöt.. Jouluyllätysvaihto on onneksi melkein valmis, siitä ei enää paljoa puutu.

Kesken on vaikka mitä.

262619.jpg

Innostuin Puikoissa-kirjan torkkupeittomallista. Tuo on siis oma sovellukseni, silmukoita on hurjasti enemmän ja langatkin vaihdoin kaapista löytyviin. Puikot ovat numeroa 10, lankana 7 Veljestä, Teddy ja Kid Mohair, kaikki Novitan. Silmukoita on 75, ja teen ainaoikein-neuletta. Peiton koosta ei ole vielä hajuakaan, mutta laskelmien mukaan siitä pitäisi tulla ihan soppelin kokoinen löhöilypeitto. Mielestäni nuo värit, turkoosi, petrooli ja ruskea, sopivat hienosti yhteen!

262622.jpg

Novitan slipoveri (syksyn numerosta) petroolista Woolista on tässä mallissa, jossa se on ollut jo pitkään. Etukappale siis menossa.

262623.jpg

Tässä tulossa säärystimet Nallesta. Olen aivan ihastunut tuohon pätkävärjättyyn, vaikka se aluksi vähän olikin oudon väristä ja liian kirjavaa silmälle. Tämä kerä on muuten napattu tuolta kirppikseltäni, kun sitä ei kukaan kaivannut, niin otin omaan käyttöön.. Tämä saattaa mennä purkuun, niin kuin olen aiemminkin sanonut. Siitä voisi tulla sellainen hartiatuubi, jonka mallin bongasin Novitan klubisivuilta. Malli löytyy myös jostain lehdestä, mutta numeroa en enää muista. En vain vielä uskalla sitä purkaa, jotain pitäisi sitten saada valmiiksikin, ettei keskeneräisten kasa kasva liian suureksi.

Joululahjat olen nyt päättänyt suosiolla ostaa, lukuunottamatta jo valmistuneita. En millään jaksa ottaa nyt mitään isompaa projektia, vaikka suunnitelmat olivat korkealentoisia. En millään nyt jaksa. On se töissä käyminen vaan ihmeen rankkaa. Osansa tekee varmasti se, että aamulla töihin lähtiessä on pimeää ja kotiin tullessakin samoin. Työpaikalla ilmanvaihto on aika huono, meitä on parhaimmillaan kymmenenkin henkeä pienessä kaksion kokoisessa toimistossa.