Tarina alkaa kaukaa. Ainakin vuodesta 2001, tai ehkä jopa 2000. Neuloja ostaa postimyynnistä neulekoneen, koska se on niin kätevä, onhan Neuloja käyttänyt sitä yhden villapaidan tekemiseen yläasteella.

Neulekonepa ei tottele Neulojaa. Neulojan silloinen avomies kyllä neuloo sillä pitkän pätkän. Tästä suivaantuneena Neuloja tunkee mokoman rakkineen säilöön jonnekin.

Kun avomiehestä tulee aviomies (poikaystävä-kirous ohitettu) ja Neuloja hurahtaa taas kunnolla neulomiseen, ostetaan noin vuonna 2002 Keskiseltä kilo mustaa ja 200 g valkoista Woolia. Niistä tulee aviomiehelle villapaita. Toiveet on otettu huomioon ja malli suunniteltu.

Muiden projektien ajaessa ohi, neulekone kaivetaan taas esille syksyllä 2005. Nyt aloitetaan aviomiehelle villapaita. Vaan kas, neulekoneen neulat eivät piisaa silmukoille. Neuloja päästelee silti takakappaleen melkein yhden illan aikana kaulukseen asti valmiiksi. Esikoista varoitetaan koskemasta neulekoneeseen, ettei vain villapaita putoa neuloilta.

Aina välillä muistutetaan lapsia, etteivät he saa koskea neulekoneeseen. Kun kummipoika perheineen tulee yökylään, vierashuoneessa oleva neulekone torpataan niin, ettei kukaan vain vahingossakaan tiputa sitä takakappaletta.

Tammikuussa 2009 Neuloja irrottaa jo osittain irronneen takakappaleen ja purkaa 150 g neuletta. Neulekone pakataan taas kerran laatikkoon, jossa se alunperin tuli. Pitäisi keksiä käyttötarkoitus sille kaikelle mustalle Woolille. Onneksi on synttäreitä ja muita juhlia tulossa.

Eli olen tuhonnut mustaa Woolia. Jacques Cousteau-pipoja on valmistunut jo kaksi, kolmas on tulossa. Yksi huivi on puikoilla, ja pari tilaustyötä odottamassa. Kuvia en ole napsinut, koska kameramme ei edelleenkään suostu kuvaamaan mitään kunnolla, saati sitten mustaa neuletta. Uskottava vain nyt on, että olen neulonut.

Aviomies innostui viikonloppureissulla, kun hän kokeili yhtä neulomaani pipoa. Nyt pitää tehdä hänellekin sellainen. Kun menin mainitsemaan, että tässä juuri neulon sinun villapaitalangoistasi pipoja, tuli toive: "sellainen musta suhteellisen ohut villapaita olisi tosi kiva.."