on taas jotain kerrottavaa. Sain toisenkin salaisen jutun valmiiksi, ja siihenkin meni lankaa 50 g. Kuva ja lisäinfoa luvassa ensi viikolla, kun saan työt eteenpäin. Valmiiden neuleiden saldo siis -125 g. Eikä yhtään uutta lankaa!

Eilen kaivoin pitkästä aikaa ompelukoneen esille. Olen luvannut tehdä velipojalle kiltin kesän festareita varten. Eilen iski innostus, ja kiltti on nappeja ja vyönlenkkejä vaille valmis.

578834.jpg

Malli aivan täysin omasta päästä. Taustatyötä tein kyllä, mutta sanoin heti veljelle, että siitä tulee sitten sovellettu versio. Oikeaan kilttiin menee kangasta 4,5-6 m, tuossa on 2 m. Oikea kiltti tehdään villakankaasta, tämä on tehty kaksinkertaisesta puuvillakankaasta. Mutta uskoisin, että on varsin kelpo versio festarikäyttöön. Pitkästä aikaa tunsin todellista onnistumisen iloa (vaikka saumuri hieman takkusi ja neula katkesi, niin selvitin ne ammattitaitoisella tyyneydellä), ihan oma malli eikä suurempia vaikeuksia sen toteuttamisessa. Pitäisi tehdä tälläisiä "omasta päästä"-töitä useamminkin!