Aloitin pitkällisen jahkailun ja ohjeen metsästämisen jälkeen Vihervaaran. Kalenteri näytti silloin kesäkuun 26. päivää vuonna 2008. Vartalo-osa valmistui kuin itsestään, samoin oikea hiha. Vasen hiha oli silmukan lisäyksissä menossa, kun vertasin oikeaa ja vasenta hihaa keskenään. Vasen oli pari senttiä kapeampi ja usean sentin lyhyempi. Pari päivää ajattelin miettiä, mitä teen, kummanko puran, vai saisiko venytyksellä hihat saman kokoisiksi.

Helmikuun 13. päivä vuonna 2009 purin vasemman hihan ja aloitin sen uudestaan. Siitä alkoi hirvittävä draivi, en ajattele mitään muuta kuin Vihervaaraa, ja koska saisin levitettyä ohjeet ja tekeleen sohvalle ilman että joku käy vetelemässä langoista tai repimässä papereita.

Nyt on Vihervaara huppuvaiheessa. Hupusta olen neulonut vasta pari senttiä, enkä malttaisi olla neulomatta sitä. Täällä sirkuksessa on kuitenkin parempi odottaa että Emäntä nukkuu. Näyttää uhkaavasti siltä, että Vihervaara valmistuu pian!

Ja siitä tulee ihana. Vaaleanpunainen. Ostin langat ennen kuin syksyn värikartta ilmestyi. Olen miettinyt, onko se liian "girlie" minulle, mutta ei se ole. Eikä se ole liian iso eikä pieni. Ainakaan vielä. Siitä tulee aivan ihana.

Toivottavasti unelma ei särjy pirstaleiksi, kun vedän viimeistellyn Vihervaaran päälleni.

Vielä kun samanlainen innostus iskisi Central Park Hoodien kanssa. Se on sentään aloitettu vasta syyskuussa 2008.